Introduceti datele personale:

Va rugam introduceti numele
Va rugam introduceti o adresa de e-mail valida
Numele
E-mail

« The road to success is always under construction. It is a progressive course, not an end to be reached. »
Anthony Robbins

Lucreaza cu resursele existente si redefineste-ti experienta.

Coaching-ul nu inseamna sa primesti sfaturi, ci sa te desavarsesti folosind resursele pe care le ai la indemana.

design your experience

Va invitam sa va construiti propria experienta vizuala in acest site folosind creativitatea, simtul practic si individualitatea proprie.

La fel ca in coaching.

Coaching pentru Leadership - garantia succesului in noul mileniu

In aceste timpuri caracterizate de schimbari profunde si continue, este necesar ca fiecare dintre noi sa ne asumam responsabilitatea privind propriul destin si sa devenim liderii propriei noastre existente.

Un exercitiu pe care il folosim in lucrul cu clientii nostri interesati de dezvoltarea abilitatilor de leadership consta in completarea afirmatiei: "cand aud cuvantul lider ma gandesc la...". Cele mai frecvente cuvinte care apar sunt de genul: sef, conducator, companie, echipa, numele a diversi oameni de afaceri straini si/sau romani, oameni politici, figuri istorice, comandanti militari etc.

Aceste asocieri reflecta convingerea multora ca nu poti fi lider decat daca esti in fruntea unui numar de oameni intr-o organizatie, in politica sau pe campul de lupta. Altfel spus, daca n-ai subalterni, sustinatori, prozeliti sau subordonati, nu poti fi lider.

Daca aceasta convingere ar fi intemeiata, ne intrebam: Cum ramane cu cei care nu au inca banii, puterea sau pozitia care sa le ofere influenta asupra unui grup de oameni? Ce facem daca nu avem un lider pe care sa-l urmam? Sau ce facem atunci cand, datorita schimbarii, ne pierdem influenta?

Solutia logica este sa devenim si sa ne perfectionam calitatile de lider, independent de contextul in care ne aflam la un moment dat, pentru a fi mereu pregatiti sa exploatam oportunitatile sau sa facem fata provocarilor.

In plus, asa cum nimeni nu ne poate iubi si respecta mai mult decat ne iubim si ne respectam noi insine, nimeni nu ne va urma daca noi nu credem in noi si daca nu suntem exemple demne de urmat. Adevaratii lideri sunt autentici, fiind persoane caracterizate de expresia "walk the talk" (fac ei insisi ceea ce le cer celorlalti sa faca). Asta spre deosebire de nenumaratii asa-zisi lideri pe care ii intalnim sau ii auzim zilnic si de la care putem cel mult invata, parafrazand un proverb romanesc,"Sa faci ce zice liderul, nu ceea ce face el" ...

Fie ca dorim sa conducem grupuri de oameni, fie ca dorim sa ne conducem propriile destine, dezvoltarea abilitatilor de leadership ar trebui sa reprezinte o prioritate pentru fiecare dintre noi. Odata capatata convingerea ca acest concept de lider este relevant nu doar pentru altii, ci in primul rand pentru noi insine, trebuie sa capatam convingerea ca: "Cine vrea sa devina Lider, poate!"

Prima conditie necesara pentru reusita este inclusa chiar in afirmatie, pentru ca este si cea mai importanta: sa vrem cu adevarat acest lucru (intrucat, asa cum spunea un celebru slogan publicitar, "Daca vrei, poti!")

Leadershipul si calitatile unui lider sunt concepte complexe, supuse si ele schimbarii continue. Data fiind complexitatea acestor teme si faptul ca literatura de specialitate este impresionanta si creste de la an la an, noi la Seeds for Success am inceput acum cativa ani sa analizam care sunt considerate atributele si calitatile unui lider in viziunea diferitilor experti in acest domeniu. In urma acestei analize, am identificat 10 atribute care sunt general-valabile si independente de tipul de activitate sau tipul de organizatie in care opereaza un lider.

Leadership + Coaching = Succes

Pentru a le oferi clientilor nostri o imagine de ansamblu a modului in care sunt interconectate aceste atribute, Seeds for Success a creat un model integrat numit Cercul Virtuos al Leadershipului™ (Virtuos Leadership Continuum™)

Pe baza experientei noastre experiente de lucru cu clientii, precum si pe baza cercetarilor efectuate pe aceasta tema in ultimii ani, coachingul contribuie in mod direct la dezvoltarea si perfectionarea urmatoarelor atribute de leadership:

 

 Auto-Perfectionare                              Caracter                         Comunicare                                        & Invatare

    Curaj & Actiune                    Inspira & Motiveaza                   Intuitie

         Incredere                                    Inteligenta                              Obiective            

           Respect                                         Rezultate                                    Viziune

1
2
3
4
5
6
7
8
9